De ferry als extra avontuur
Ga naar de inhoud
 Covid 19

Op deze pagina vind u alle relevante informatie m.b.t. het reizen naar Griekenland via Ancona, Italië

Landen kleurencode:
Duitsland: Geel

Oostenrijk: Geel

Zwitserland: Geel

Italië: Geel

Griekenland: Geel


Inreis voorwaarden Italie
Laatst gewijzigd op: 29-12-2021 | Nog steeds geldig op: 29-12-2021

Alle reizigers vanaf 6 jaar die naar Italië reizen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 24 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) zijn. Dit geldt ook voor reizigers die een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben. Reizigers die geen vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden) hebben moeten, naast de PCR- of antigeentest, na aankomst in Italië verplicht 5 dagen op eigen kosten in quarantaine. Bij aankomst in Italië wordt daarnaast steekproefsgewijs een COVID-test gedaan bij aankomende reizigers. Als de uitslag positief is moet u verplicht in quarantaine gaan. Deze verblijfkosten moet u zelf betalen. Het reisadvies voor heel Italië is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Inreis voorwaarden Griekenland per ferry | stand 29-12-2021

Reizigers die in Griekenland aankomen in de periode van 19.12.2021 tot 10.01.2022, ongeacht hun nationaliteit, hun vaccinatiestatus of bewijs van herstel, moeten een negatief moleculair testresultaat (PCR) voor Covid-19 tonen, uitgevoerd tot 72 uur vóór de geplande aankomst of een negatief Rapid Antigen-testresultaat voor Covid-19 tot 24 uur vóór de geplande aankomst. Het testresultaat moet zijn afgegeven door een gecertificeerd diagnostisch centrum in het Grieks, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans of Russisch en moet de naam van de passagier bevatten zoals geregistreerd in het paspoort.
Deze test is verplicht voor alle bezoekers van het land (inclusief kinderen ouder dan 5 jaar), ongeacht de epidemiologische situatie in het land van vertrek.

Aanvaardbare vaccins zijn onder andere: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

Alle reizigers die aankomen in Griekenland, ongeacht het certificaat in hun bezit, kunnen worden onderworpen aan willekeurige verplichte moleculaire test (PCR) voor COVID-19 of diagnostische snelle antigeentest voor COVID-19 (snelle test). Als je bent geselecteerd, houd er dan rekening mee dat testen verplicht is. In geval van weigering behouden de autoriteiten zich het recht voor om de toegang tot het land te weigeren. De selectie gebeurt via een systeem van gerichte bemonstering met de toepassing van een gezondheidsalgoritme voor de beste epidemiologische observatie en afscherming van het land, dat sinds de zomer van 2020 wordt gebruikt.

Personal Locator Form (Griekse overheid)
Voor inreis dient het Personal Locator Form ingevuld te worden. Deze is te vinden op: https://travel.gov.gr/#/
Voor de groepsreizen van HTD krijgt iedereen een handleiding toegezonden met bepaalde informatie die ingevuld dient te worden.

Inchecken voor de ferry
Bij het inchecken in Ancona dient u het PLF en de negatieve test te tonen voor Griekenland
Bij het inchecken in Igoumenitsa of Patras dient u het PLF te tonen voor Italie
Het niet kunnen tonen van het PLF betekent dat u niet kunt boarden!

Mijn advies voor het tonen: Na voltooien van het registreren van het PLF kunt u het formulier als PDF downloaden. U kunt het PDF middels uw mobiele telefoon tonen maar print het formulier voor alle zekerheid uit zodat u het als "hard copy" kunt tonen.

Disclaimer:
Wij proberen altijd zo zorgvuldig mogelijk te zijn met het verstrekken van informatie om u van dienst te zijn. Door de dynamiek van het veelvuldig wijzigen van informatie, kunt u geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina. U dient zelf de bron van de per land gestelde voorwaarden te raadplegen.

© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud