Zomerspecial WildCamp Noord en West Griekenland
Ga naar de inhoud
onbekend Griekenland*** Zomerspecial ***
Noord & West Griekenland
Pindos Trail
Klik de prijs voor
info All Inclusive
SPECS
WildCamp rondreis door Noord en West Griekenland.

Nieuw in het reis aanbod als Pilot reis: De verlengde versie van de reguliere 13 daagse hotel offroadreis door dit ongekend fascinerende deel van Griekenland. 17 dagen betekent nog meer zien, nog beleven, ervaren en nog meer genieten.
Uitgekiend en doordacht
Disnsdag 03 augustus t/m donderdag 19 augustus 2021
(data zijn vertrek uit- en aankomst terug in Ancona, Italie)
Soort reis
Aantal deelnemers
Reis data
17-daagse reis waarvan 15 dagen effectief offroad in Griekenland
Anek Lines / Superfast Ferries: (onder voorbehoud)
dinsdag 03 augustus: Ancona-Igoumenitsa: HSF Hellenic Spirit
woensdag 18 augustus: Patras-Ancona: HSF Hellenic Spirit
2 x overnachtingen aan boord van de ferry
13 x WildCamp overnachting
1 x Camping
1 x Hotel (onder voorbehoud bij beschikbaarheid)
Duur van de reis
Ferry
Overnachtingen
Minimaal MT-banden, bodembescherming, bergingsmateriaal
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)
Uitrusting voertuig
Kalo Taxidi

Een offroadreis van 17 dagen in de zomer is optimaal gebruiken van de vakantiedagen. Een "nieuwe" reis omdat we 4 dagen extra hebben toegevoegd aan de tracks van de bestaande hotelreis. WildCamps in de bergen, aan rivieren en 4 dagen waardoor we meer bestemmingen aan kunnen zoals Mount Giona en Vardousia, het Limni Mornou (een stuwmeer) en het wereldberoemde Orakel van Delphi.

Na aankomst in Igoumenitsa gaan we tanken bij de BP, rijden door naar de supermarkt Alfa Vieta (AB), kopen vers brood bij de bakker en ondertussen laten we de banden aflopen. We trekken oostwaarts naar Dodoni, naar het Orakel en overnachten in de velden. We trekken door het Grammos, door het Zagorochoria met dorpjes als vanaf prentenkaarten. We werpen een blik in de Vikos kloof, vermeld in het Guiness Book of Records als diepste kloof ter wereld. Een kleine greep uit de tracks die ons naar de Meteora Kloosters brengen boven op hun zandstenen rotsen. Vanaf de Meteora gaat het zuidwaarts over de ruggengraat van Griekenland... het Pindos: een verzameling van bergen zoals het Tzoumerka, Grammos en Agrafa, vanaf het noorden tot aan de Golf van Patra. De nieuwe tracks brengen ons door het

Overnachten doen we in de bergen, in de bossen, aan rivieren, een meer. We overnachten onder aan de zandstenen rotsen op camping Vrachos bij de Meteora. We overnachten in een familiehotelletje van Spiros Bouros waar we ons laten verwennen door zijn ouders die in de keuken de scepter zwaaien. Bij het Orakel van Delphi vinden we onze 2e camping.

Eten is daar waar mogelijk onderweg bij een lokale taverne omdat de beroemde Griekse keuken onderdeel uitmaakt van de reisbeleving: het genieten van traditionele gerechten: vlees van de grill en salades. Wat is Griekenland lastig te realiseren is, is 's avonds een kampvuur. In de zomer in Griekenland is dat geen goed idee.

Highlights
Dodoni is een bekende naam voor Griekse zuivelprodukten. Maar het gaat om het Orakel van Dodoni. Aan de voet van het 1974 m hoge Tomarus-gebergte ligt een belangrijk heiligdom van Zeus, een plek die al in Ilias en Odyssee vermeld wordt en lange tijd in belangrijkheid met Delphi kon wedijveren. Een kleine archeologische vindplaats ver van de meeste toeristen en er zijn weinig groepen en individuen die tussen de ruïnes slenteren.

Het heiligdom van Zeus was een belangrijke spirituele plek in het oude Griekenland. Alleen het orakel van Delphi genoot meer bekendheid dan Dodoni in de oudheid. Het was de oudste van de Griekse orakels en mensen reisden grote afstanden om de priesters te raadplegen die de toekomst voorspelden en om culturele festivals bij te wonen die regelmatig plaatsvonden in het heiligdom van Zeus. Buiten de tempel van Zeus verzamelden de priesters zich onder de heilige eik en luisterden naar het geluid van de bladeren in de wind en een glimp opving van de toekomst.
Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Metsovo is een van de beroemdste traditionele dorpen in Griekenland, vooral vanwege hun unieke en kleurrijke handgeweven textiel, producten van eeuwenlange herderlijkheid door de Vlachse bevolking die nog steeds in de stad woont, die ze Amintziou noemen. Metsovo was een belangrijke stad in de 17e en 18e eeuw vanwege de ligging aan de belangrijkste paden tussen Noord- en Zuid-Griekenland. Metsovo leverde de wol niet alleen aan Ioannina en nabijgelegen dorpen, maar aan de hele Balkan en zelfs Noord-Afrika.

Ons hotel Galaxias ligt midden in het kleurrijke dorp bij het plateia en het is leuk om een wandeling te maken en gelijk van gebruik maken van de kans om lokale delicatessen te kopen.
Meteora is de grootste archeologische vindplaats van Griekenland in termen van het gebied dat het beslaat. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed sinds 1989 en een officiële heilige plaats voor Griekenland sinds 1995. Een enorm complex van gigantische rotspilaren met kloosters die eeuwen geleden zijn gemaakt op de pieken van zandstenen kliffen. De aanblik creëert een echt surrealistisch landschap dat nergens anders ter wereld te vinden is. Om bij het Megalo Meteoron te komen rijden we vanuit het dorpje Kastraki de slingerweg tussen de zandstenen rotsen naar boven. Het vergt een redelijke klim om via de trappen boven bij het klooster aan te komen.
Pindos is de grootste bergketen van Griekenland, die zich uitstrekt van de Grieks-Albanese grens (NW) tot de noordelijke Peloponnesos (ZO). Het is ongeveer 160 km lang en wordt beschouwd als de ruggengraat van het vasteland van Griekenland.

Geologisch gezien zijn het Pindos-gebergte de uitbreiding van de Europese Alpen op Griekse gronden, aangezien de vorming van dit vulkanische gebergte 65.000.000 jaar geleden dateert. De prachtige bergen van Pindos zijn morfologisch verrijkt met steile hellingen en diepe canyons, terwijl er vier lange rivieren uit voortkomen (Arachthos, Aoos, Acheloos, Pinios). De Pinios-rivier, die door de regio Meteora stroomt, is de derde langste rivier van Griekenland (216 km).

De hoogste top van het Pindos-gebergte heet Smolikas en is 2637 m hoog. De bergen van Pindos zorgen voor de vorming van uitgestrekte ecologische zones zoals het Valia Calda National Park, dat een beschermingsgebied is voor zeldzame soorten zoogdieren, bruine beren, wolven en herten. Qua vegetatie zijn ze bebost met eiken, sparren, beuken en dennen.
Het orakel van Delphi is een van de belangrijkste heiligdommen uit het oude Griekenland. Een bedevaartsoord waar de waarzeggingen boven alle twijfel verheven waren en zowel koningen als boeren naar antwoorden zochten bij het orakel. In de plaats van aanbidding, waar veel mythen omheen bestaan, werden de aardemoeder Gaia en ten slotte de god Apollo aanbeden, totdat de christelijke keizer Theodosius de orakelsite in 391 na Christus sloot. Het is een prachtige archeologische site waar het verbazingwekkend is hoe de oude grieken de mega grote stenen zo precies op elkaar aan wisten te sluiten.

Noord en West Griekenland biedt, net zoals alle andere reizen, erg mooi offroad rijden. Op geen enkele andere wijze krijg je deze prachtige indrukken van het land, de mensen, de natuur en de cultuur. Laat de foto's voor zichzelf spreken.

Grieks eten....
ENT
WildCamps....
URE
Tracks....
ADV
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: +30 69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud