Zomerspecial WildCamp Peloponnesos
Ga naar de inhoud
Klik de prijs voor
info All Inclusive
Zonder verborgen of extra kosten

Peloponnesos
* Zomerspecial *
WildCamp - Morea Track

Zomervakantie offroad Peloponnesos
de 2e jaargang van de WildCamp rondreis over het schiereiland Peloponnesos, Zuid Griekenland

We gaan in plaats van 11 dagen nu 15 dagen effectief offroad in Griekenland. Dat betekent nog meer zien, ervaren, beleven en genieten!
Minder is meer
Bij meer dan 2 deelnemers in één voertuig geven we 25% korting op de reissom voor de 3e en daaropvolgende deelnemer(s).
dinsdag 02 augustus t/m donderdag 18 augustus 2022
(data zijn vertrek uit- en aankomst terug in Ancona, Italie)
17-daagse reis waarvan 15 dagen effectief offroad in Griekenland
Wij maken al sinds jaren gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries en van Minoan Lines / Grimaldi Lines en we kiezen altijd voor de meest luxueuze ferrie voor de overtocht.
Alle afvaarten vanuit Italie naar Griekenland zijn vanuit de haven van Ancona.

Bij de pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet/douche en airconditioning. Een upgrade van de hut is tegen redelijke meerprijs mogelijk.

Soort reis
Aantal deelnemers
Reis data
Duur van de reis
Ferry
2 x overnachting aan boord van de ferry
2 x Camping
14 x WildCamp
Overnachtingen
Minimaal AT-banden en bodembescherming
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)
Uitrusting voertuig
Het gevoel van vrijheid

Griekenland, het meest zuidelijk gelegen Balkanland met het schiereiland Peloponnesos. Een deel van Griekenland dat relatief onbekend is en geen typische toeristen bestemming is zoals de vele vakantie eilanden. De peloponnesos is dunbevolkt met slechts 1,5 miljoen inwoners op een oppervlak half zo groot als Nederland.

Al rontrekkend zul je af en toe het gevoel krijgen "alleen op de wereld" te zijn wanneer je door gebieden trekt waar je alleen een schaapsherder zult tegenkomen. Het onvoorstelbaar grote en niet te vergelijken contrast met noord Europa. Van een georganiseerde drukte naar een volkomen ontspannen omgeving en dat in een landstreek met de meeste oudheidkundige bezienswaardigheden van heel Griekenland en waar mythologie nog levend is en overal terug te vinden is. Reizend over de Peloponnesos geeft je het idee dat je op een eiland bent omdat je regelmatig de azuurblauwe kleur van de zee zult zien: vanuit de bergen of simpelweg omdat je op het strand staat.

De zomerspecial WildCamp+ met 17 dagen is er om iedereen optimaal zijn zomervakantieperiode te kunnen laten genieten. De temperaturen in de zomer zijn zeer aangenaam en niet klam of bedrukkend waarbij het zweet je aan alle kanten uitbreekt. Het zijn temperaturen waarbij je tot laat in de avond onder een prachtige sterrenhemel buiten kunt zitten. Helaas niet aan een kampvuur omdat dit onmogelijk is vanwege de droogte.
Highlights
Een erg mooi bergdorpje met een leuke dorpskern in het noord-westen van de Peloponnesos in het dal aan de voet van het Chelmos gebergte. Veel bezocht door wandelaars en mountainbikers in de zomer en door de wintersporters van het skigebied bij Chelmos. Bekend vanwege het Massacre op de heuvel Kapi Hill waar op 13-12-1943 tijdens de 2e W.O. geschiedenis geschreven werd, en wond die nog steeds niet geheeld is en de heuvel tegenwoordig een nationaal momument is. Veel bezoekers trekt ook het tandradspoorbaantje door de Vouraïkos kloof naar Diakopto aan de kust. Ons hotel van de broers Sfaragoulias ligt aan het dorpsplein van Kalavryta.

Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Na ons verblijf in Hotel Posidon, waar we dineren en ontbijten aan de waterkant van de haven van Palaia Epidavros, rijden we naar het aan de god Asklepios gewijde heiligdom. Aesculaap het teken van de geneeskunde komt hier vandaan; het eerste ziekenhuis ooit en met het uit de 4e eeuw v.Chr. best bewaarde theater ter wereld.

Monemvasia is het Mont Saint Michèl van Griekenland: een dorp binnen de vesting muren op de rots met een prachtige onderstad en een bovenstad met de ruines. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse woorden “moni” en “emvasis” vertaald: “één ingang” . De enkele weg over de dijk naar het dorp naar de enige toegangspoort van het vestingsdorp. Gebouwd door de Grieken, overheersd door de Franken, de Venetiërs en de Osmanen. Een heerlijke plek om te overnachten in kleine maar bijzondere appartementjes en 's avonds genieten van het diner bij To Kanoni.
Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos: de geboorteplaats van de Olympische Spelen en een van de grootste en belangijkste archeologische plaatsen in Griekenland.
Een leuk dorpje waarvan je verwacht dat het overloopt van toeristen maar verre van dat. Tuurlijk is het druk maar de meeste bezoekers komen met touringcars en die verdwijnen daarna weer. We dwalen over het terrein, bezoeken de plek waar iedere keer de olympische vlam ontstoken wordt en proberen ons voor te stellen hoe het leven in de tijd van de atleten was.
Met de ferry vanuit Ancona in 23 uur naar Patras, na aankomst aansluitend inkopen doen, tanken en dan de bergen in van het Panachaïkos. Van de 17 dagen, 15 dagen rondtrekken door fascinerend en onbekend Griekenland. Langs mijlpalen in de Griekse geschiedenis... het bergdorpje Kalavryta waar 13 december 1943 in de ziel gekerfd is; langs het Kanaal van Korinthe waar Keizer Nero de eerste gulden spade in de grond stak. Epidavros met het best bewaarde theater ter wereld, bij het eerste ziekenhuis ter wereld. Monemvasia, minder bekend maar het Mont Saint Michel van Griekenland met het vestingdorpje op de rots. De ruige streek in het uiterste zuiden, de Mani waar de Turkse overheersers nimmer voet aan de grond gekregen hebben en uiteraard Olympia... de geboorteplaats van de Olympische spelen.

Al die plaatsen verbinden we met uitdagende tracks door het afwisselende landschap, over mooie kustroutes langs een azuurblauwe zee en kleine lokale verharde en onverharde wegen door doerpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Iedere dag zie we het landschap veranderen van glooiende heuvels met wijngaarden en landbouw aan de noordkust tot kale harde bergen in het zuiden. Onderweg ontspannend picknickend of genieten van het beroemde Griekse eten in een lokale taverna. Overnachten doen we op WildCamps... in de bergen, op het strand, bij een meertje, onder de fruit- en olijfbomen, bij een dorpje en boven in de bergen bij een eeuwenoud kapelletje met een fascinerend uitzicht. Inclusief is ook een overnachting in een hotelletje aan de haven van Epidavros en 2x een camping. Alles bij elkaar avontuurlijk en ontspannen reizen.
Tracks
ADV
Grieks eten....
ENT
WildCamps....
URE
© 2021 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: 0030 (0)69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud