De ferry als extra avontuur
Ga naar de inhoud
het begin van
het avontuur

Een wijdse blik
Met de auto naar Griekenland! Wanneer je dat verteld kijken mensen je in eerste instantie vreemd aan. Maar niets is zo relaxed als met een ferry naar je bestemming gebracht te worden. Het maakt een reis naar Griekenland al tot iets extra avontuurlijks, iets bijzonders.

Voor de overtocht vanuit Ancona varen er twee grote maatschappijen op Griekenland: Grimaldi Lines / Minoan Lines en Anek Lines / Superfast Ferries.


Min_01.jpeg
MINOAN_01.jpeg
MINOAN_02.jpeg
MINOAN_03.jpeg
MINOAN_04.jpeg
MINOAN_05.jpeg
MINOAN_06.jpeg
MINOAN_07.jpeg
Minoan_page_cluster.jpeg
Minoan_page_cluster-1.jpeg
routes-grimaldi-minoan-lines-italy-greece.jpeg
De hutten
In de pakketprijs is standaard een 2 persoons buitenhut opgenomen. Een hut met een raam, airco en een douche/toilet-cabine. Wil je wat meer luxe, bijv. een tweepersoonsbed, dan is het mogelijk om tegen meerkosten een upgrade van de hut te nemen naar een Junior Suite Outside of Lux Deluxe Outside. Voor de die-hards van kamperen is ook een Dekpassage mogelijk. Dan neem je een campingmatrasje en een slaapzak mee aan boord en zoek je ergens aan dek een plekje onder de vrije hemel. Niet elke ferry heeft voor de dekpassanten een doucheruimte.

In het hoogseizoen kan niet altijd een buitenhut gegerandeert worden maar dan zal een binnehut net zoveel comfort bieden

Voor hen die een hond meenemen aan boord zijn er twee mogelijkheden. De hond verblijft aan boord in een kennel of je kiest tegen geringe meerkosten -vanwege het desinfecteren van de hut- voor een 2-persoons binnenhut: Pet-Friendly Cabin.

De ferries zijn van alle gemakken voorzien: er zijn dutyfree shops, een a-la-carte restaurant en zelfbedieningsrestaurant, meer dan voldoende zithoekjes, koffieshops, roomservice bij de uograde van de hut en nog veel meer. Voor de lichte trek zijn bij de bars aan boord ook de typisch griekse pita's te krijgen.Eten aan boord
Het eten aan boord is niet in de pakkertprijs inbegrepen om de eenvoudige reden dat iedereen helemaal vrij is in zijn doen en laten. Iedereen beslist zelf wanneer en waar men wil eten: het selfservice restaurant of het a-la-carte restaurant. Voor de lichte trek zijn bij de bars aan boord ook de typisch griekse pita's te krijgen. Voor de borreltijd wordt gezorgd voor wat chips, een stukje worst en kaas.

De overtocht
Er vertrekken ferries vanuit Venetie en Ancona waarbij Ancona de voorkeur geniet vanwege de veel ruimere keuze aan vertrek- en aankomstdata en de kortere vaartijd naar Griekenland. Daarbij scheelt het slechts 200 km via de kortste route vanuit Utrecht naar Ancona.

De ferryterminal van Ancona is de eerste bestemming, daar waar de reis gaat beginnen. Met de vouchers is het inchecken en daarna een kleine 2 km rijden naar de ferryhaven, wachten op de kade en na de laatste controle het boarden. Eenmaal aan boord en de hut ingericht, is het slenteren aan boord en hangen over de railing, genieten om vanaf het achterdek te zien hoe de trossen los gaan en de ferry de haven verlaat.

Igoumenitsa
Voor de Noord-Griekenland reizen met Anek Lines / Superfast ferries, is de bestemming de haven van Igoumenitsa met een vaartijd van ongeveer 17 uur.

Patras
Voor de Peloponnesos reizen met Grimaldi / Minoan Lines is de haven van Patras de bestemming met een vaartijd van ongeveer 23 uur.

www.anek.gr
www.minoan.gr
Minoan Lines: Italie naar Griekenland
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: +30 69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud