Bestemming Ancona
Ga naar de inhoud
 REIZEN NAAR
ANCONA

Over land of zee
Vanuit Nederland of Belgie naar Griekenland zijn er twee mogelijkheden: de landroute of de ferry vanuit Ancona in Italie maar beide opties nemen ieder minimaal 2 tot 3 dagen reistijd om in Griekenland te komen.

Kies je voor de landroute, dan is de reisafstand Utrecht-Igoumenitsa rond de 2600 kilometer wanneer je zoveel mogelijk de kustroutes langs de Adriatico aanhoudt. Wanneer de Peloponnesos de reisbestemming is komt daar nog een 300 kilometer bij. Een reis die meer planning en voorbereiding nodig heeft en die je door vele landen brengt. Kies je voor de landroute dan volgt vanzelfsprekend een aanpassing op de pakketprijs.

97% van de deelnemers kiest voor de ferry vanuit Ancona in Italie waarbij de snelste route de reisafstand Utrecht - Ancona 1483 kilometer is en Brussel - Ancona 1341 kilometer.
De vermelde reisdata van alle reispaketten zijn altijd de data van vertrek uit Ancona en terugkeer in Ancona.

Reizen naar Ancona... een paar tips:
  1. heb je de tijd om te reizen, plan dan eens in je reisroute delen zonder snelweg. Er zijn prachtige routes die prima passen in een reis naar Ancona met 2 overnachtingen. De westelijke Alpen in Oostenrijk met de Stelviopas of de Fernpas door het Pitztal naar de Reschenpas of misschien de oude Brennerpas. Overweeg eens om vanaf Bolzano de tolweg te verlaten en via de provinciale weg naar Verona te reizen. Of neem vanaf de A22 bij Trentino eens de SS47 via Bassano del Grappa naar Padua of de SS46 vanaf Rovereto naar Vicenza en dan Padua.
  2. reserveer buiten het hoogseizoen eens geen hotelovernachtingen maar ga "op goed geluk" reizen. Installeer de app van Booking.com op je smartphone en zoek eenvoudig een hotelletje of B&B langs de route wanneer je gevoel zegt dat het tijd is om te stoppen. Wanneer je over de Fernpas reist, dan heb je in oostenrijk net buiten Imst in het dorpje Karres het traditionele Gasthaus-Pension Traube. Dit is een fijne plek om te stoppen. Italie ligt vol met kleine b&b's en agrotourismo en dat levert vaak hele leuke plekjes op. Neem bijvoorbeeld Malatesta Antica Dimora of Alloggio al San Girolamo b&b in Longiano, Otto Etti in Mantova of Locanda Merlaschio B&B in Merlaschio.
  3. gebruik bij het plannen en voorbereiden van de route naar Ancona een routeplanner waarin de actuele wegwerkzaamheden worden weergegeven. Ook de websites van de ANWB of ADAC levert actuele informatie. Dat kan op de reis een flinke hoeveelheid tijd besparen.
  4. als je in een grotere plaats overnacht dan brengt de app van Tripadvisor je naar de beste restaurants in de buurt.

Ancona
Ancona is de hoofdstad van de regio Marche met ongeveer 100.000 inwoners. De ferry-terminal ligt op een kleine kilometer van de haven en is het verzamelpunt waar ingechecked moet worden voor de ferrie. In iedere reisbrochure is uitgebreide informatie te vinden over de aanrijroute(s) en de procedure van het inchecken en het boarden.
Planning & Voorbereiding
Nuttige Links
Route
planners
Tolwegen & Vignetten
Reisadvies BuiZa

B&B
Apps
Apps
Here maps
TomTom

Diverse


Montage systemen
tablets & smartphones
Brandstof prijzen EU


Aanvullingen voor deze lijst ? Stuur dan even de link toe.
MEE OP REIS...
Exclusieve avontuurlijke reizen door een land doordrenkt met cultuur.
Waar na iedere bocht of bergtop een nieuwe verrassing wacht.

Uitgelicht....
Regio Ancona
URE
Reschenpas / Fernpas
ENT
Stelviopas / Stilfserjoch
ADV
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: +30 69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud