Griekenland weer te verwachten
Ga naar de inhoud
Griekse klimaat

Waarom mensen naar Griekenland reizen is ondermeer vanwege het heerlijke klimaat. Zongarantie in de maanden mei tot en met september waar bij hoge uitzondering een regenbui valt. 360 dagen per jaar zon.

Het klimaat in het zuiden van Griekenland en op de eilanden is mediterraan, met lange en warme, droge zomers en koele, natte winters. De zomerse warmte wordt doorgaans 's middags getemperd door berg- en zeebriesjes. In de zomer blijven de temperaturen tot diep in de nacht heerlijk om buiten te vertoeven. De winters zijn met name in het noorden streng, waardoor zelfs dorpen afgesloten raken van de beschaving. Veel bewoners trekken weg naar de lager gelegen grote steden. Op de Peloponnesos is de winter mild met een gemiddelde temperatuur van 11 graden en waar sneeuwval alleen in de bergen boven de 1300 meter zult vinden. Zowel op de Peloponnesos als op het vaste land zijn er kleinschalige ski-gebieden

Neerslag is het zwaarst in het noorden en in de bergen. De gemiddelde jaarlijkse regenval varieert van 50 tot 121 cm in het noorden en van 38 tot 81 cm in het zuiden. De gemiddelde temperatuur van Athene is 17 ° C, variërend van een minimum temperatuur van 2° C in de winter tot een maximum temperatuur van 37° C in de zomer.
Weer_Tabel_3.jpeg
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Terug naar de inhoud