Hotel rondreis Peloponnesos | Rene Konijnenberg
Ga naar de inhoud


Peloponnesos
Morea Track


Klik de prijs voor
info All Inclusive
Tot in de puntjes verzorgde reizen door Griekenland
Peloponnesos een combinatie van offroad en cultuur
Hotel rondreis over het schiereiland Peloponnesos, Zuid Griekenland


In 2022 zijn  2 hotel reizen gepland die beiden in samenwerking gaan met het partnerbedrijf Harrie Schouten Reizen.

Reis 1: deze zal begeleid gaan worden door Hellas Travel Desingers / Rene Konijnenberg & Luuk Konijnenberg
Reis 2: deze zal begeleid gaan worden door HTD samen met Harrie Schouten

Boeken van deze reis gaat rechtstreeks bij Harrie Schouten. Volg eenvoudig de link in het logo van Harrie Schouten.
Soort reis
Voor beiden reizen geldt: Minimaal 4 met maximaal 7 voertuigen op basis van 2 personen per deelnemend voertuig

Wij vinden het prettiger om met een kleine groep deelnemers van maximaal 14 deelnemers te reizen. Het maakt het voor iedereen overzichtelijker, persoonlijker en met dit aantal mensen kun je nog aan één tafel zitten in een taverna.
Aantal deelnemers
zondag 20 maart 2022 t/m vrijdag 01 april 2022


Met select gezelschap op reis
zondag 03 april 2022 t/m vrijdag 15 april 2022


Met select gezelschap op reis
Reis data
13-daagse reis waarvan 11 dagen effectief offroad in Griekenland
Duur van de reis
Wij maken al sinds jaren gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries en van Minoan Lines / Grimaldi Lines en we kiezen altijd voor de meest luxueuze ferrie voor de overtocht.
Alle afvaarten vanuit Italie naar Griekenland zijn vanuit de haven van Ancona.

Bij de pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet/douche en airconditioning. Een upgrade van de hut is tegen redelijke meerprijs mogelijk.

Ferry
2 x overnachtingen aan boord van de ferry
10 x overnachtingen in minimaal 3-sterren hotels

Kijk eens onder de Hotel Insight om alvast een indruk op te doen van de hotels waar wij gebruik van maken.
Overnachtingen
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)
Voertuig uitrusting

Het land van mythen en legendes

De Peloponnesos, het schiereiland is één groot opwindend toneel van de epische verhalen van Homerus; in zijn groene bossen en stromende rivieren, bergen, hoogvlaktes en vergeten dorpen, de vesting van koning Agamemnon en het onoverwinbare kasteel van koning Menelaus! Griekse mythologie die tot tot leven op de Peloponnesos door de naamgeving van dorpjes, bergen en rivieren.

Maar de Peloponnesos is bovenal erg mooi offroad rijden! Rondtrekkend over het schiereiland zullen vaak we vaak de azuurblauwe kleur van de zee zien vanuit de bergen of wanneer we een van de vele prachtige kustroutes rijden. Of wat te denken vanuit je hotelkamer in Palaia Epidavros of vanuit de burcht van Monemvasia. Deze reis staat gepland in maart en april en dat betekent een ontluikende natuur, het begin van het voorjaar. Wat reizen in het voorjaar nog avontuurlijker maakt, is dat bospaden en bergpassen nog niet geschoond zijn van omgevallen bomen en rotsblokken. Maar ook de uitdaginen zullen vinden in de bergen van het Panachaïkos, het Chelmos en Ziria waar boven de 1300 meter de sneeuw nog ligt. Een reis van ongeveer 1100 kilometer door steeds veranderende landschappen.

Uitgelicht...
Een erg mooi bergdorpje met een leuke dorpskern in het noord-westen van de Peloponnesos in het dal aan de voet van het Chelmos gebergte. Veel bezocht door wandelaars en mountainbikers in de zomer en door de wintersporters van het skigebied bij Chelmos. Bekend vanwege het Massacre op de heuvel Kapi Hill waar op 13-12-1943 tijdens de 2e W.O. geschiedenis geschreven werd, en wond die nog steeds niet geheeld is en de heuvel tegenwoordig een nationaal momument is. Veel bezoekers trekt ook het tandradspoorbaantje door de Vouraïkos kloof naar Diakopto aan de kust. Ons hotel van de broers Sfaragoulias ligt aan het dorpsplein van Kalavryta.

Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Na ons verblijf in Hotel Posidon, waar we dineren en ontbijten aan de waterkant van de haven van Palaia Epidavros, rijden we naar het aan de god Asklepios gewijde heiligdom. Aesculaap het teken van de geneeskunde komt hier vandaan; het eerste ziekenhuis ooit en met het uit de 4e eeuw v.Chr. best bewaarde theater ter wereld.

Monemvasia is het Mont Saint Michèl van Griekenland: een dorp binnen de vesting muren op de rots met een prachtige onderstad en een bovenstad met de ruines. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse woorden “moni” en “emvasis” vertaald: “één ingang” . De enkele weg over de dijk naar het dorp naar de enige toegangspoort van het vestingsdorp. Gebouwd door de Grieken, overheersd door de Franken, de Venetiërs en de Osmanen. Een heerlijke plek om te overnachten in kleine maar bijzondere appartementjes en 's avonds genieten van het diner bij To Kanoni.
De meest zuidelijk gelegen regio en misschien wel de meest authentieke. Hierover staat geschreven: Het duurt één dag om er doorheen te trekken, het duurt een jaar om de bewoners te leren kennen, het duurt een leven lang om het te begrijpen.

Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos: de geboorteplaats van de Olympische Spelen en een van de grootste en belangijkste archeologische plaatsen in Griekenland.
Een leuk dorpje waarvan je verwacht dat het overloopt van toeristen maar verre van dat. Tuurlijk is het druk maar de meeste bezoekers komen met touringcars en die verdwijnen daarna weer. We dwalen over het terrein, bezoeken de plek waar iedere keer de olympische vlam ontstoken wordt en proberen ons voor te stellen hoe het leven in de tijd van de atleten was.
Fascinerend en onbekend

Gelegen in het uiterste zuiden van Europa, het zuidelijkste deel van Griekenland. Bergachtig met de dramatisch gouden kustlijn. De Peloponnesos verbergt ontelbare verassingen onder de steile hellingen van de berg Taygetos. Land van de 300 Spartanen en geboorteplaats van de Olympische Spelen, de hoofdrolspelers in de slag om Troje: de Peloponnesos is een tijdloze bestemming met oude monumenten, middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en plaatsen van immense natuurlijke schoonheid.

Tijdens de reis ontdek je de gewoonten en tradities, de authentieke identiteit van de rijke cultuur. Half zo groot als Nederland met slechts 1,1 miljoen inwoners waar je jezelf "alleen op de wereld" waant. Sinds 2008 is deze reis onderweg en waar we rondreizend fascinerende plaatsen iedere dag met uitdagende offroad tracks aan elkaar verbinden, waar we iedere dag in een heerlijk hotel aanbelanden en genieten van het beroemde Griekse keuken.


Grieks eten....
ENT
Hotels....
URE
Tracks....
ADV
© 2021 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: 0030 (0)69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud