WildCamp Peloponnesos
Ga naar de inhoud

Morea Track
Peloponnesos
13-daagse WildCamp

Klik de prijs voor
info All Inclusive
geen verborgen of extra kosten

COMING SOON

Peloponnesos een combinatie van offroad en cultuur
Soort reis
WildCamp rondreis over het schiereiland Peloponnesos, Zuid Griekenland
Aantal deelnemers
Weinig is meer
Reis data
zondag 24 april t/m vrijdag 06 mei 2022
(data zijn vertrek uit- en aankomst terug in Ancona, Italie)
Duur van de reis
13-daagse reis waarvan 11 dagen effectief offroad in Griekenland
Reken 2 tot 3 dagen extra voor de reis naar Ancona v.v.
Ferry
Wij maken al sinds jaren gebruik van Anek Lines / Superfast Ferries en van Minoan Lines / Grimaldi Lines en we kiezen altijd voor de meest luxueuze ferrie voor de overtocht.
Alle afvaarten vanuit Italie naar Griekenland zijn vanuit de haven van Ancona.

Bij de pakketprijs is inbegrepen een 2-persoons buitenhut met toilet/douche en airconditioning. Een upgrade van de hut is tegen redelijke meerprijs mogelijk.
Overnachtingen
2 x overnachting aan boord van de ferry
10 x WildCamp overnachting

Kijk alvast eens bij de Insights WildCamps om een indruk te krijgen waar we ons bivak opslaan.
Voertuig uitrusting
Minimaal AT-banden, bodembescherming en aanhaakpunten voor een lier
(Men moet niet bang zijn voor krassen op de auto)

Op de pagina "Reizen naar Ancona" vind je volledige checklist als hulpmiddel.
Reizen door het Land der Goden

Griekenland, het meest zuidelijk gelegen Balkanland met het schiereiland Peloponnesos. Een deel van Griekenland dat relatief onbekend is en geen typische toeristen bestemming is zoals de vele vakantie eilanden die iedereen wel kent. De Peloponnesos.... bergachtig en dunbevolkt met slechts 1,5 miljoen inwoners op een oppervlak half zo groot als Nederland.
Onze reis begint in de Italiaanse havenstad Ancona waar we met een ferry in 23 uur de oversteek naar Patras in Griekenland maken.

Patras, het begin van de Morea Track... 11 dagen een aaneenschakeling van tracks die begint in de havenstad Patras, gebouwd aan de voet van het Panachaïkos. Binnen no-time zitten we op de flanken en krijgen we de prachtige vergezichten over de iconische brug Rio-Antirrio en de stad Patras met de gelijknamige Golf van Patras met aan de horizon de eilanden Keffalonia en Zakynthos. Iedere daarop volgende dag biedt de Morea Track uitdagend en mooi offroad door een steeds veranderen landschap: Rondtrekkend over prachtige bergpassen, over idyllische kustroutes, door dichte bossen, riviertjes, door de duinen en over het strand, door slaperige dorpjes en levendige stadjes, olijf- en sinasappelgaarden en ga zo maar door. Van het "gecultiveerde"in het noorden naar hetr kale en harde landschap in het zuiden. De rondreis voert ons door een levende mythologie en historie waarbij we het best bewaarde theater uit de oudheid en de geboorteplaats van de olympische spelen gaan beleven. Oude stenen die tot leven komen wanneer je de geschiedenis hoort, in gedachten teruggaat naar die tijd en daarbij het gevoel krijgt hoe de mensen toen leefden.

De Morea Track bestaat sind 2008 en ieder jaar hebben wij deelnemers kennis laten maken met het echte Griekenland. Bekijk de foto's en de video's van de Zomerspecial 2020 om een indruk te krijgen van deze prachtige reis.

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

WildCamp 2020

Highlights
Een erg mooi bergdorpje met een leuke dorpskern in het noord-westen van de Peloponnesos in het dal aan de voet van het Chelmos gebergte. Veel bezocht door wandelaars en mountainbikers in de zomer en door de wintersporters van het skigebied bij Chelmos. Bekend vanwege het Massacre op de heuvel Kapi Hill waar op 13-12-1943 tijdens de 2e W.O. geschiedenis geschreven werd, en wond die nog steeds niet geheeld is en de heuvel tegenwoordig een nationaal momument is. Veel bezoekers trekt ook het tandradspoorbaantje door de Vouraïkos kloof naar Diakopto aan de kust. Ons hotel van de broers Sfaragoulias ligt aan het dorpsplein van Kalavryta.

Korinthe, de belangrijkste stad en tevens hoofdstad van de Romeinse provincie Achaje (Achaea). Apostel Paulus deed Korinthe aan tijdens zijn tweede en derde zendingsreis. waardoor de plaats mede bekend werd. Van de oudheid is erg veel terug te vinden: de archeologische opgraving bij het oude dorp, het grootste fort in Griekenland boven op de rots, Isthmia een concurrent van Olympia en de opgraving van de oude haven van Korinthe. Op weg naar Palaia Epidavos bezoeken wij het Kanaal van Korinthe, rijden langs de westelijke ingang van het kanaal met de bijzondere brug die 11 meter in het water zakt en de diolkos, het pad waar de schepen over de landengte getrokken werden.  

Na ons verblijf in Hotel Posidon, waar we dineren en ontbijten aan de waterkant van de haven van Palaia Epidavros, rijden we naar het aan de god Asklepios gewijde heiligdom. Aesculaap het teken van de geneeskunde komt hier vandaan; het eerste ziekenhuis ooit en met het uit de 4e eeuw v.Chr. best bewaarde theater ter wereld.

Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos: de geboorteplaats van de Olympische Spelen en een van de grootste en belangijkste archeologische plaatsen in Griekenland.
Een leuk dorpje waarvan je verwacht dat het overloopt van toeristen maar verre van dat. Tuurlijk is het druk maar de meeste bezoekers komen met touringcars en die verdwijnen daarna weer. We dwalen over het terrein, bezoeken de plek waar iedere keer de olympische vlam ontstoken wordt en proberen ons voor te stellen hoe het leven in de tijd van de atleten was.
Monemvasia is het Mont Saint Michèl van Griekenland: een dorp binnen de vesting muren op de rots met een prachtige onderstad en een bovenstad met de ruines. De naam van de stad is afgeleid van de Griekse woorden “moni” en “emvasis” vertaald: “één ingang” . De enkele weg over de dijk naar het dorp naar de enige toegangspoort van het vestingsdorp. Gebouwd door de Grieken, overheersd door de Franken, de Venetiërs en de Osmanen. Een heerlijke plek om te overnachten in kleine maar bijzondere appartementjes en 's avonds genieten van het diner bij To Kanoni.
Het gevoel van vrijheid...

Het fijne van een WildCamp reis is dat we helemaal vrij zijn in het uitkiezen van ons bivak in tegenstelling tot een hotelreis waar we altijd een vast eindpunt van de dag moeten bereiken. WildCamp reizen zijn daarom heerlijk flexibel... maar we hebben altijd 10 mooie bivaks waar we iedere dag eindigen... op de eerste dag op de flanken van het Panachaïkos met de lichtjes van Patras... in the middle of no-where in een dal aan de oever van een riviertje.... een paar maal aan een strand... Wat te denken van een bergtop bij een eeuwen oud kapelletje, ooit een tempel geweest en met een fascinerend uitzicht over de omgeving.

Op ons bivak maken we ons WildCamp diner gezamelijk en waarvoor we iedere dag wel de inkopen kunnen doen in een supermarktje of bij de slager. En de bbq is groot genoeg om voor ons allemaal heerlijk vlees te grillen. En dan kent ieder WildCamp nog één gelijke deler: de prachtige sterrenhemel waaronder we bivakkeren en de vallende sterren en satellieten kunnen tellen.

Grieks eten....
Grieks eten betekent voor de Peloponnesos.... Mezedes... de Griekse tapas, Pikilia... schalen met gegrilled vlees en verse salades zoals de choriatiki. Een reis met een extra kilootje aan het einde.


WildCamps....
WildCamps maken het reizen relaxed omdat er nooit een hotel aan het einde van de dag op ons staat te wachten. 10 overnachtingen in de vrije natuur, afwisselend in de bergen, aan het strand of in de duinen en ieder plekje is uniek.

Tracks....
Het Panachaïkos, Chelmos, Parnonas, Taygetos... ze leveren ons bergpassen en prachtige vergezichten, we volgen rivierbeddingen, kleine landelijke wegen en mooie kustroutes, bospaden, door olijfgaarden en komen in dorpjes waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben.
© 2021/2022 Rene Konijnenberg - WebSite X5 | Cookie Policy
Copyright © 2020 Rene Konijnenberg / WebSite X5
Hellas Travel Designers
Rene Konijnenberg
Tel: +30 69 8303 1886
Email: info@hellastraveldesigners.eu
Website: www.hellastraveldesigners.eu


Terug naar de inhoud